Альпака

Альпака

Альпака (уакайя)

Alpaca (huacaya)

Клас: Ссавці (Mammalia)

Ряд: Парнокопитні (Artiodactyla)

Родина: Верблюдові (Camelidae)

Рід: Вікунья (Vicugna)

Вид: Vicugna pacos

 

Альпаки були одомашненні індійцями через їх цінну вовну, приблизно 6000 років тому, на території сучасного Перу. На батьківщині в Андах альпаки живуть переважно на висоті 3500-5000 метрів. На території Перу на разі налічується близько 4 мільйони особин. Активні вдень. Харчуються трав’янистими рослинами, листям, пагонами, мохом та солончаками. Альпаки невеликі тварини: важать від 30 до 70 кілограмів, ріст не перевищує 1 метра в холці. Мають дуже багату кольорову гаму хутра: від білого і кремового до коричневого і навіть чорного! З 24 місяця тваринна вважається дорослою. Зазвичай народжують одне дитинча. Тривалість життя альпаки від 20 до 25 років. Тварини живуть табунами від трьох особин, мають розвинений стадний інстинкт.

Інші мешканці

Агама водяна

CHINESE WATER DRAGON
Агама водяна поширена у Південно-Східній Азії: на території В’єтнаму, Камбоджі, Лаосу, Таїланду, південного Китаю та...
Детальніше